Creşte interesul pentru imobilele din Germania

Spania continuă să se afle pe primul loc al clasamentului popularităţii în rândul persoanelor interesate de achiziţionarea de imobile din Europa. Acest fapt este motivat de preţurile în scădere ale imobilelor din această ţară. Însă, datorită scăderii cursului euro, Germania a urcat semnificativ în topul site-ului TheMoveChannel, avansând cu şase poziţii şi ajungând printre primele zece cele mai preferate ţări.

Germania a fost timp de mulţi ani considerată un loc de refugiu sigur în faţa economiei europene nesigure, lucru dovedit şi de faptul că, chiar dacă în prezent agenţia Moody's a redus rating-ul pentru Europa, piaţa imobiliară germană nu a înregistrat niciun impact negativ, ci dimpotrivă, numărul cumpărătorilor potenţiali s-a dublat faţă de luna precedentă.

Germania a ajuns pe locul nouă în topul celor mai populare ţări. A reuşit să depăşească Grecia şi Bulgaria, care în luna iulie avansase marcant.

Creşterea interesului pentru imobile din Germania a fost însoţită şi de o altă noutate. A crescut semnificativ interesul pentru Malta. Această mică insulă a avansat cu patru locuri, fiind imediat în faţa Germaniei.

Germania a intrat în Top-10 pentru ultima dată cu un an în urmă, în septembrie 2011, când conform statisticilor a reuşit să atragă atenţia la 2,19 % din potenţialii cumpărători. La numai un an, acest număr s-a ridicat la 2,38 %. Tot la fel s-a întâmplat şi în cazul Maltei, aportul crescând de la 2,59 % în mai la 2,68 % în momentul de faţă.

Potrivit lui Dan Johnson, director la TheMoveChannel, recesiunea economică a avut un impact diferit de la o ţară la alta. Chiar dacă la prima vedere Spania este într-o situaţie financiară dificilă, interesul pentru imobilele din această ţară continuă să fie ridicat. Oamenii doresc să profite de posibilitatea de achiziţionare a unui imobil de vacanţă la un preţ mic. Comparativ cu această situaţie, Germania este vizată mai ales datorită stabilităţii economice a ţării, ceea ce face ca preţurile imobilelor de aici să fie în creştere.

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:

Hot tips | Avem pentru Dvs. Pregătit peste 6000 de imobiliare din toată lumea Ofertă completă

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu: