Piaţa imobiliară din Spania îşi revine treptat

Spania este foarte populară în rândul persoanelor din străinătate interesate de imobile de vacanţă. Dintre cele mai preferate locaţii fac parte în mod tradiţional Costa del Sol şi Costa Blanca, situaţie care, aşa cum se presupune, va persista.

Un interes tot mai mare îl au în ultima vreme investitorii din Franţa, din Rusia dar şi din alte ţări europene şi din restul lumii.

Motivul este stabilitatea actuală a preţurilor, ofertele fiind la un nivel destul de convenabil. Dacă în urmă cu câteva luni proprietăţile imobiliare se vindeau cu mult sub preţ, acest lucru nu mai este actual. Un exemplul pot fi preţurile caselor în valoare de 200 mii EUR, care în timpul crizei se vindeau chiar şi la 150 mii EUR, în prezent ajungând la 190 mii EUR. 

Această abordare a investitorilor străini este cu siguranţă binevenită pentru proprietarii de imobile din Spania. Însă specialiştii atrag atenţia potenţialilor cumpărători asupra supraestimării acestor condiţii. Spania încă nu şi-a revenit complet din criza izbucnită pe piaţa imobiliară.

Dar s-a anunţat că numărul de turişti a crescut cu cca. un milion faţă de anul trecut, experţii fiind convinşi că un număr mai mare de turişti va atrage şi un număr mai mare de investitori străini.  Ambele categorii - turiştii şi investitorii - sunt atraşi de infrastructura locală, de climatul plăcut şi de frumoasele plaje de nisip.

Este interesant faptul că, chiar dacă preţurile imobilelor din ţară sunt în scădere, cererea din străinătate rămâne stabilă. Cei interesaţi de un imobil de vacanţă se decid destul de des şi în funcţie de preţ. Faptul că Spania oferă acum imobile de înaltă calitate la preţuri acceptabile poate fi decisiv pentru anumiţi investitori.

Cererea va creşte cu siguranţă şi în acest an, ceea ce va ajuta Spania să depăşească cea mai mare criză.

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:

Hot tips | Avem pentru Dvs. Pregătit peste 6000 de imobiliare din toată lumea Ofertă completă

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu: