Limitarea achiziţiilor de imobile noi în Tirolul de Sud

În regiunea italiană Tirolul de Sud a intrat în vigoare din această vară un decret nou care restricţionează posibilitatea străinilor de a-şi cumpăra un imobil nou ca şi "a doua" locuinţă.

Aşa cum spunea Arn Kompatscher, guvernatorul regiunii Bolzano, scopul politicienilor italieni este acela de a "proteja patria", pentru că străini care îşi cumpără locuinţe de vacanţă ar creşte preţurile imobilelor la valori inaccesibile localnicilor.

Marea parte a regiunii Tirolul de Sud o formează Munţii Dolomiţi, o destinaţie preferată de turişti şi de toţi cei care doresc să aibă un refugiu propriu în mijlocul naturii, unde să îşi petreacă vacanţele. De aceea, cererea de locuinţe în zonă este mare şi mulţi localnici, mai ales tineri, de multe ori nu îşi pot permite să cumpere un imobil în zonă.

Începând de acum îşi pot cumpăra un imobil ca a doua locuinţă, în anumite localităţi, doar localnicii care trăiesc în zonă de cel puţin cinci ani şi care lucrează aici. Această decizie a fost extrem de criticată în special de brokerii imobiliari, conform cărora noul decret nu poate funcţiona în contextul libertăţii de stabilire a domiciliului şi al liberei circulaţii a persoanelo,r susţinut de Uniunea Europeană.

Dolomity

Acest decret vizează 25 de oraşe şi 25 de sate, dintre cele mai interesante din punct de vedere al turismului:

Oraşe: Badia, Anterivo, Brennero, Corvara in Badia, Marebbe, Valle di Casies, Avelengo, San Candido, Castelrotto, Villa Bassa, Valdaora, Plaus, Rasun-Anterselva, Renon, Senales, Sesto, S. Cristina Val Gardena, San Martino in Badia, Ortisei, Stelvio, Terento, Dobbiaco, Monguelfo-Tesido, Nova Levante, Selva di Val Gardena.

Sate: Redagno (Aldino), Eores (Bressanone), S. Andrea (Bressanone), Riscone (Brunico), Monte San Pietro (Nova Ponente), Rio Molino (Gais), S. Valentino (Curon Venosta), Corona (Cortaccia ssV), Località principale Laion, Tanurza (Laion), Pavicolo (Lana), San Martino al Monte (Laces), Plan (Moso in Passiria), Favogna di Sotto (Magrè ssV), Maranza (Rio Pusteria), Issengo (Falzes), San Giacomo (Val di Vizze), Braies di Fuori (Braies), Braies di Dentro (Braies), Valtina (San Leonardo in Passiria), Tunes (Vipiteno), Caprile (Tesimo), Peterbühel (Fiè allo Sciliar), Presule (Fiè allo Sciliar), San Constantino (Fiè allo Sciliar), Umes (Fiè allo Sciliar).

Noul decret va intra în vigoare la data de 1. ianuarie 2020. Două articole ale decretului, cu privire la vânzarea terenurilor şi la instruirea angajaţilor din administraţia locală, au devenit aplicabile din ziua intrării în vigoare a decretului, adică de la 13. iulie 2018. 

Imobilele care au statutul de a doua locuinţă vor fi controlate periodic. În localităţile în care numărul de apartamente şi case de vacanţă depăşeşte 10 %, 100 % din imobilele noi sau recondiţionate vor fi rezervate pentru localnici. Această prevedere nu se raportează la imobilele pentru care s-a emis deja autorizaţie de construcţie şi pentru care documentaţiile de proiect complete au fost depuse deja până la 13. iulie 2018. Nerezidenţii pot continua să cumpere şi să utilizeze case deja construite în aceste zone, care nu fac obiectul convenţiilor.

În cazul în care Dolomiţii sunt o chestiune de suflet a dumneavoastră, vă recomandăm să vă orientaţi către provincia Sondrio. Aveţi la dispoziţiei aici o gamă largă de imobile în staţiuni renumite, de exemplu în zonele Livigno & Bormio, Valdisotto sau Valdidentro. Achiziţionarea imobilelor de către străin nu este restricţionată aici (mai multe informaţii privind procedura de achiziţionare a unui imobil în Italia).

În plus, pe lângă condiţiile de schi excelente, Livignio este renumită şi pentru condiţiile de achiziţie avantajoase. Punctează periodic în diferite clasamente ale celor mai populare staţiuni de schi, din punct de vedere al adecvării pentru familiile cu copii, après ski şi multe altele.

Oferta de imobile din regiunea Livigno & Bormio.

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:

Hot tips | Avem pentru Dvs. Pregătit peste 6000 de imobiliare din toată lumea Ofertă completă

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu: