Cele mai bune stațiuni de schi din Italia sunt pentru toți

Se poate supune că Italia este o destinație de schi mai relaxată decât concurentele Franța, Elveția și Austria. Aici, accentul se pune mai mult pe distracție și relaxare decât pe performanțele sportive. În plus, dacă apreciați prețurile favorabile, mâncarea bună și atmosfera minunată, atunci stațiunile de schi de aici sunt ideale.

Sistemul eficient de instalați de zăpadă artificială asigură condiții perfecte de schi chiar și în afara sezonului principal. Care stațiune este cea mai bună pentru dvs.?

Passo Tonale

Ideală pentru începători

Această stațiune de schi se află la altitudinea de 1 880 metri, de unde mijloacele de transport pe cablu urcă până la 3 088 metri deasupra mării. Este vorba despre o stațiune mică, condiții de schi excelente de la sfârșitul lunii octombrie până la jumătatea lui iunie. Majoritatea pârtiilor sunt late, fiind potrivite pentru schiori începători și mediu avansați, însă unirea cu domeniile schiabile Ponte di Legno și Temo o fac abordabilă și pentru schiorii avansați. Schi pasul este valabil peste tot.

Corvara

Pentru schiori mediu avansați

Localitatea animată Corvara este potrivită pentru și pentru familiile cu copii și, împreună cu San Cassiano, o localitate mai liniștită, formează domeniul schiabil Alta Badia, parte a circuitului Sella Ronda, cu o gamă largă de pârtii cu dificultate medie. Toate acestea în culisa impresionantă a Munților Dolomiți impozanți.

Alagna

Pentru schiori avansați și profesioniști

Acest sat rustic și pitoresc, cu o frumoasă biserică din piatră în centru, aflat în domeniul schiabil Monterosa, oferă condiții perfecte pentru freeride. Multă lume spune că, în acest sens, se poate compara cu Chamonix din Franța. Alagna este legată cu stațiunile Gressoney și Champoluc – schi pasul Monterosa Ski fiind valabil pe toți cei peste 200 km de pârtii. Însă cele mai bune condiții de freeride sunt pe cei 15 km de pârtie din Alagna. Însă nu vă așteptați la o viață nocturnă tumultoasă. Aici, stingerea se dă după cină, pentru ca sportivii să aibă suficiente forțe pentru a doua zi.

Sauze d'Oulx

Cu petreceri excelente

Pe lângă pârtiile fantastice, printre cele mai bune din Italia (și care, prin unirea cu stațiunile Sansicario, Sestriere și Montgenèvre, însumează aproape 400 km), în acest sat vă veți bucura și de un après-ski excelent. Acesta chiar la prețuri favorabile, cu mult sub cele din renumitele Courchevel sau Val d’Isère din Franța. Seara poate să înceapă cu muzică live în restaurantul Capanna Mollino și să continue în Village Café sau în barul Ghost. Barurile de vinuri Caffè della Seggiovia sau Enoteca Il Lampione oferă o atmosferă mai liniștită. În barul Moncrons sau în clubul de noapte Bandito veți avea parte de o noapte tumultoasă.

Champoluc

Pentru familii

Stațiune Monterosa, care este mai liniștită, este potrivită pentru familiile cu copii. Champoluc este un sătuc pitoresc, cu o atmosferă plăcută, cu peisaje minunate și facilități excelente. Veți găsi aici școli de schi cu instructori vorbitori de limba engleză, pentru copii și adulți.

Foto: Gevision / Shutterstock, Ansharphoto / Shutterstock, Luciano Fochi / Shutterstock, Oneinchpunch / Shutterstock, FamVeld / Shutterstock

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:

Hot tips | Avem pentru Dvs. Pregătit peste 6000 de imobiliare din toată lumea Ofertă completă

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu: