Care este direcţia preţurilor proprietăţilor imobiliare din Spania?

Preţurile în scădere ale imobilelor spaniole vor atinge minimul în anul 2012. Aşa cum a apreciat Banca Spaniei, în acea perioadă vor fi cu 25 % mai mici decât în perioada anterioară crizei economice.

Guvernul spaniol susţine însă că preţurile au atins minimele lor şi că nu vor scădea în continuare. În prezent, scăderea preţurilor a atins 15,4 %.

Potrivit economistului Josep Oliver, de la casa de economii CatalunyaCaix din Barcelona, este posibil ca preţurile caselor noi să scadă cu încă zece procente, atingându-se astfel nivelul "rezonabil şi accesibil" al preţurilor medii valabile între 1998 - 2003, adică înaintea marelui boom de pe piaţa proprietăţilor imobiliare.

În schimb, José Blanco, ministrul Dezvoltării, a declarat că preţurile sunt suficient de adaptate şi este foarte puţin probabil că vor mai scădea. În opinia sa, în unele regiuni a crescut şi cererea.

Potrivit raportului CatalunyaCaix, la sfârşitul anului 2010 erau în ţară cca 800 mii de case nevândute, 85 % dintre acestea fiind situate pe coasta mediteraneană. În acest an vor fi finalizate aproximativ 150 de mii de case noi, iar în anul 2012 ar trebui să fie 125 mii. Acest fapt este sub obiectivul guvernului de 138 de mii, care ar trebui să repornească dezvoltarea.

Conform Băncii Spaniei, de la începutul crizei economice, investiţiile în imobile rezidențiale din Spania s-au redus la jumătate.

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:

Hot tips | Avem pentru Dvs. Pregătit peste 6000 de imobiliare din toată lumea Ofertă completă

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu: