Prețurile imobilelor din Italia se vor stabiliza în acest an

Conform datelor Eurostat, prețurile proprietăților imobiliare din Europa vor crește în general, însă piața italiană va cunoaște o stagnare. Din 2008 prețurile de aici sunt în scădere ușoară, chiar dacă numărul tranzacțiilor a crescut și situația de pe piața imobiliară se îmbunătățește din 2015. Cu toate acestea, situație este aceeași ca înainte de criză.

Conform Institutului de statistică italian, Istat, prețurile au scăzut în  2018 cu 3,7 %, ceea ce este cu puțin sub nivelul din anul precedent. Există însă diferențe mari între regiuni individuale și tipurile de imobile. De exemplu, prețurile construcțiilor noi cresc și multe orașe italiene, mai ales cele mari, sunt renumite datorită prețurilor mari. Se devalorizează casele mei vechi, în așa măsură încât piața imobiliară, pe ansamblu, prezintă o tendință de scădere.

Care sunt perspectivele pieței imobiliare italiene?

Datorită instabilității politice și problemelor economice, modul în care piața imobiliară italiană va evolua în 2019 este incert. Apa însă semne promițătoare de evoluție pozitivă a prețurilor în viitorul apropiat. Cererea de imobile și numărul de tranzacții imobiliare sunt în creștere (se vând aproximativ 600 000 de unități).

Tot mai multe regiuni înregistrează o stabilizare a prețurilor. Milano este unul dintre orașele în care prețurile vor crește în 2019 și cu siguranță că o să i se alăture și alte orașe. Cela mai atractive pentru investitori sunt Torino, Bologna, Neapole și, mai ales, Milano. Investitorii prezintă un interes permanent și pentru imobilele din zona Dolomiților. Este vorba în special despre cabane de munte și apartamente în stațiunile de schi din Dolomiți.

Condițiile economice și cele de pe piața imobiliară îi fac pe tot mai mulți oameni să își închirieze imobilele pe care le dețin. Cererea de închiriere a imobilelor va crește în 2019. Ratele dobânzilor la creditele ipotecare vor ajunge la cele mai mici valori și vor rămâne mai mulți ani la aceste nivele.

Vă gândiți să cumpărați unui imobil în Italia? Contactați-ne și vă vom pregăti o ofertă personalizată cu imobile din Italia.

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:

Hot tips | Avem pentru Dvs. Pregătit peste 6000 de imobiliare din toată lumea Ofertă completă

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu: